Presse

17.09.2015

Mælkelåg blev til kunst i Herning

250 skoleelever og deres kreative lærere på Engbjergskolen i Herning udsmykkede i foråret deres skole med en række kunstværker, som alle brugte de farvestrålende skruelåg fra skolemælkskartonner. De fem mosaikker måler mellem 2 og 4 meter i diameter og hænger ude i det fri. Ind til videre har de klaret vind og vejr henover sommeren.

Vi har modtaget denne beskrivelse af forløbet fra skolen, som måske kan være inspiration for andre:

“I skoleåret 14/15 havde vi på Engbjergskolen afsat uge 21 til at eleverne (250) skulle udsmykke skolen. Alle skolens dygtige og kreative lærere i billedkunst havde fået til opgave, sammen med en lokal kunster, at planlægge ugen. Som altid i Folkeskolen var midlerne små, så der måtte tænkes kreativt. En ide – brug plastiklåg til dekoration – blev fostret. En anden ide om, at alle elever og lærere skulle sætte spor og deres aftryk, blev også bærende. Samtidig ville vi også gerne sende omverdenen et signal, om skolens værdier og vise vores logo.

Da skoleåret begyndte – begyndte alle hjem i vores skoledistrikt at samle plastiklåg i alle farver og elevernes mælkelåg blev selvfølgelig også indsamlet. Vi skulle bruge mange- rigtig mange låg, så vi fik også hjælp fra naboskoler.

For at en kreativ uge skal lykkes, er det vigtigt at have god hjælp og råd fra pedellen, og ikke mindst at der er lavet en tydelig struktur og organisering i projektet. Gymnastiksalen blev lavet om til værksted for de store formater. Den største cirkel var 4 m i diameter og blev leveret skåret i 4 kvarter, de mindre cirkler havde en diameter på 2 m. I andre lokaler på skolen var der mindre værksteder, som også arbejdede ud fra temaet ”Vi sætter spor”. Alle elever arbejdede 1 dag i det store værksted, og kan derfor i dag udpege deres andel i projektet.

Udfordringen ud over det kunstneriske var at få ”kunstværkerne” til at kunne modstå al vejrlig og fodboldspil i skolegården. Cirklerne er vandfast krydsfiner, der er lakeret med plastikmaling. Herpå er limet plastlåg med plastmaling, sluttelig har det hele fået en overfladebehandling af skibslak. Efter en sommer med sol og regnbyger og megen boldspil er det hele stadig intakt, så vi håber det holder 20 år endnu.

Tilbage til nyhedsoversigten

Mælkelåg er kunst i Herning

Se, hvordan Engbjergskolen forskønnede skolen.

Error loading MacroEngine script (file: [Razor]NewsletterFooter.cshtml)