Presse

12.05.2015

Mejrup Skole får mælkepris for en sund profil

 

På Mejrup Skole er sund kost, frisk luft og bevægelse en fast del af skoledagen. Det blev i dag belønnet med Mejeriforeningens ’Mælkepris’ og 25.000 kr.

”Det der med sundhed behøver ikke at være så kompliceret. Mejrup Skole har vist, at man med enkle midler kan skabe en skoledag, hvor sund mad, frisk luft og bevægelse falder naturligt ind – til glæde for både elever, lærere og forældre. Mejrup Skole er det gode eksempel, som alle kan lære af, og derfor får Mejrup Skole årets Mælkepris.”

Med disse ord opridsede Mejeriforeningens adm. direktør Jørgen Hald Christensen begrundelsen for, at Mejrup Skole ved Holstebro tildeles Mejeribrugets Initiativpris – også kaldet Mælkeprisen. Overrækkelsen fandt sted tirsdag under et medlemsmøde i Mejeriforeningen på Koldkærgaard ved Skejby. Med prisen følger 25.000 kr.

Frisk luft og gode madpakker

På Mejrup Skole har man gennem flere år arbejdet med at gøre skoledagen sundere. Et af initiativerne er en folder med eksempler på den sunde madpakke, som skolebestyrelsen udarbejdede og sendte til alle forældre. Samtidig blev elevrådet engageret i at skabe en skolebod, hvor der kun blev tilbudt ernæringsrigtige snacks – groft brød, nødder m.m. Sidst, men ikke mindst, er det en fast regel på skolen, at alle elever til og med 7. klasse skal ud i den friske luft i alle frikvarterer – og når en klasse skal til en aktivitet uden for skolen, foregår det oftest på cykel.

”De mange initiativer har tilsammen været med til at skabe en skoledag, hvor sundhed falder naturligt ind. Det har taget tid at indarbejde, og det var næppe lykkedes uden et stort engagement fra skolebestyrelse, forældre og elever,” lyder det fra skoleleder Lars Eg Nørmark, som sammen med souschef i skolens SFH, Casper Bach Christensen, modtog prisen på skolens vegne.

”Målet er selvfølgelig at give både elever og lærere en bedre skoledag. Når eleverne lever sundt, tænker de mere klart og har lettere ved at modtage undervisning,” siger han.

Skolemælk pirrede nysgerrigheden

I sin tale ved prisoverrækkelsen kom Mejeriforeningens direktør ind på, hvordan man i sin tid var blevet opmærksom på Mejrup Skole.

”Når vi gennemgik de forskellige skolers tilslutning til vores skolemælksordning, kunne vi se, at Mejrup Skole lå helt i toppen. Det gjorde os nysgerrige. Da vi så kiggede nærmere på skolen, kunne vi se, at den uden de store armbevægelser havde gjort sundhed til en integreret del af skoledagen. Og at den daglige kvarte liter skolemælk her faldt ind som en naturlig del af alt det andet gode,” sagde han og fortsatte:

”Det er præcis sådan, vi selv betragter skolemælken: Som en naturlig del af en sund og god skoledag.”

 

FAKTA om Mælkeprisen

Mælkeprisen – også kaldet ’Mejeribrugets Initiativpris’ - er indstiftet af Mejeriforeningen i 2008. Den tildeles en virksomhed eller enkeltperson, som i det forløbne år har taget et væsentligt, usædvanligt eller modigt initiativ, som direkte eller indirekte har betydning for mejeribranchen.

Prisen er blevet uddelt seks gange tidligere. Sidste år gik prisen til de unge, kvindelige iværksættere bag den københavnske yoghurtcafé The Yogurt Shop. 

Tilbage til nyhedsoversigten
Error loading MacroEngine script (file: [Razor]NewsletterFooter.cshtml)