Presse

11.02.2016

Sådan blev skolemælkslegatet til bålplads og udendørs skak

PÅ TOFTEGÅRDSSKOLE PLANLÆGGER DE BÅL - PÅ BAVNEHØJSKOLEN SPILLER DE SKAK. SE EKSEMPLER PÅ BRUG AF SKOLEMÆLKSLEGATET

På Toftegårdsskolen i Jerslev øst for Brønderslev kan man godt lide små hyggekroge, hvor eleverne kan være sammen omkring forskellige projekter. Det kan både være som en del af undervisningen, i frikvartererne eller i skolefritidsordningen. Som en del af udendørsprojekterne havde et par lærere snakket om bålpladser, som et omdrejningspunkt. Hvis eleverne oven i købet selv kunne være med til at udtænke model og placering, kunne det være et spændende pædagogisk projekt. Og hvis der var penge til indkøb af remedier som bænke og lignende, kunne der være endnu flere muligheder i projektet.

Her kommer Skolemælkslegatet ind i billedet. Lærer Tina Christensen stødte nemlig på Skolemælkslegatet i Skolemælks materiale, som sekretær, Tanja W. Christensen, sendte rundt til lærergruppen. Tina Christensen søgte og fik tildelt 5.000 kroner i foråret 2015. Penge, som efterfølgende er overladt til kollega Mads Birkholt, da han har ansvaret for skolens Håndværk- og Designundervisning i 7.-9. klassetrin. Han kunne se masser af undervisningsmuligheder i projektet.
"Vi startede med et gruppeprojekt, hvor grupperne har lavet skitser og modeller for bålpladserne," forklarer Mads Birkholt. Først i det nye år skal grupperne stemme om det bedste projekt.
"Og her spiller økonomien også en væsentlig rolle. Alle grupper har opstillet et budget, som skal passe med de afsatte midler," siger Mads Birkholt Nielsen, som har fået et lignende tilskud fra skolen til en eller flere nye bålpladser. 

UDENDØRS SKAK PÅ BAVNEHØJSKOLEN

Eleverne i 4. A på Bavnehøjskolen er vilde med skoleskak. Det er lærer Gitte Wiisborg også, og hun forsøger at få skak ind i skoleskemaet så ofte som muligt. Både hun og 4. A kunne dog godt tænke sig at få frisk luft koblet på spillet, hvilket er muligt med et udendørs skakspil med kæmpebrikker. Med skolens stramme økonomi var Gitte Wiisborg godt klar over, at man næppe fandt 5.000 til denne investering i eget budget. Men via edutainmenthuset.dk var hun stødt på Skolemælkslegatet, og sammen med klassen lavede hun en ansøgning.

"Eleverne var helt med på projektet og klar over, at det jo ikke var sikkert vi blev udvalgt. Derfor var alle helt oppe at køre, da vi blev tildelt legatet," siger Gitte Wiisborg. Brikker og et stort plastikunderlag blev indkøbt, og det har været en stor succes.
"Vi spiller både med enkeltpersoner eller med hold af fire eller seks spillere. Og i frikvartererne er det populært at spille skak, hvor eleverne selv er levende brikker," fortæller Gitte Wiisborg. I foråret vil skolen anlægge et nyt skakunderlag i fliser, som kan holde til, at der hoppes og danses, mens skakspillet går sin gang.

 

Tilbage til nyhedsoversigten
Error loading MacroEngine script (file: [Razor]NewsletterFooter.cshtml)