skolemælk

Velkommen til skolemælk

Mejeriernes Skolemælksordning administreres af Mejeriforeningen, som er brancheorganisation for de danske mejerier. Der er ca. 1.450 svarende til 71% af landets skoler med i ordningen. Formålet er, at give børn sunde drikkevaner og skabe en skolemælksordning, der gør det let og enkelt for skoler, forældre og elever, at få mælk i skolen.

 

Mejeriernes Skolemælksordning står for alt det praktiske med at levere mælk til skolerne, betaling og forældrekontakt.

 

Mælken til Mejeriernes Skolemælksordning leveres af Arla Foods A.m.b.a., Naturmælk A.m.b.a. og Øllingegaard Mejeri K/S samt Thise Mejeri.

 

Udover at levere mælk til skolerne ønsker vi at bringe sundhed ind i skolen i bred forstand. Derfor har vi bl.a. etableret EDUTAINMENTHUSET.DK, som er en onlineportal med et bredt tilbud til skoler, lærere og elever.

 

Kontakt os for yderligere oplysninger eller på tlf. 8731 2140.


læs mere på skolemælk.dk
Familiebillede_Indhold

BØRN OG MÆLK

I Danmark anbefaler Fødevarestyrelsen, at ca. 1/2 liter magert mælkeprodukt om dagen vil være passende for de fleste danskere og vil sikre, at man får dækket sit calciumbehov. Spiser man sundt og efter kostrådene, kan man nøjes med lidt mindre, ca. 1/4 liter.* 

 

Magre mælkeprodukter i skolemælks sortimentet er: 

 

- skummetmælk
- kærnemælk
- minimælk

 

*Kilde: altomkost.dk "Mælk til måltider"

Gårdbesøg_BOX

MASSER AF NÆRINGSSTOFFER

 

Mælk bidrager med mange vigtige vitaminer og mineraler og protein. Mælk gør skolemåltidet mere komplet og øger kvaliteten af frokostmåltidet.

 

Skolemælk kan være med til at opgradere børnenes madpakke til et mere komplet måltid. Mælk sammen med en madpakke bestående af rugbrød eller grovbrød, pålæg og og lidt grøntsager, giver den energi og de næringsstoffer, børnene har brug for i løbet af skoledagen - næring til læring.

 

Mælk-sundhed_BOX

70% DRIKKER FEDTFATTIG SKOLEMÆLK

 

Vidste du, at 70% af den skolemælk, der drikkes i skolen er magre mælkeprodukter i form af mini-, skummet- og kærnemælk! Salget i supermarkederne af fedtfattig mælk udgør 62%.

 

Det betyder faktisk, at danske forældre er rigtig gode til at vælge efter anbefalingerne, når det gælder skolemælken.

 

Ø

Ca. 50 % AF SKOLEMÆLKEN ER ØKOLOGISK

 

Godt halvdelen af den skolemælk, der drikkes i skolen er økologisk. Hvis man sammenligner med supermarkedernes salg, udgør økologisk mælk ca. 30% af salget. 

 

Det betyder, at danske forældre i høj grad har taget økologien til sig, når det gælder børnene.

 

ÅRET RUNDT / 0.-9. KLASSE

kom på gård- eller mejeribesøg

Error loading MacroEngine script (file: [Razor]NewsletterFooter.cshtml)