Tilbage til Opskrifter

Pirogger (med spinat, kartofler og mozzarella)

6 stk. 

Ingredienser

Til dejen:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk. sukker
150 g hvedemel
150 grahamsmel
1½ tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. olivenolie
til pensling

Fyld:
125 g mozzarella
200 g frisk spinat
300 g kartofler
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl vand

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker og mel. Ælt dejen godt igennem og tilsæt salt og olivenolie. Dejen skal være blød og elastisk. Lad dejen
hæve tildækket 1 time.
2. Skyl spinaten, og slyng den tør for vand. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern eller både. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
3. Steg løgene bløde i en gryde med olie. Tilsæt hvidløg og kartofler, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre, til de er næsten møre og væsken er kogt næsten væk.
4. Vend spinaten i kartoflerne lidt ad gangen. Hæld fyldet ud på ét fad, så det kan køle af.
5. Riv mozzarellaosten i små stykker. Vend dem sammen med fyldet.
6. Del dejen ud i 6 stykker på et meldrysset bord. Form dem til kugler, og lad dem hvile 15 minutter.
7. Rul dejen ud til cirkler på ca. 16 cm, og fordel fyldet på den ene halvdel af hvert dejstykke - men lad en ca. 2 cm bred kant være fri. Fold dejen over fyldet, og tryk kanterne godt sammen. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 250 grader.
8. Sæt bagepladen midt i ovnen, skru ned til 225 grader og bag piroggerne ca. 20 minutter. Pensl overfladerne med olivenolie, krydr med lidt salt, og afkøl på en rist.

TIP: Lav en stor portion pirogger, og eventuelt med forskelligt fyld, så er de lige til at putte i fryseren. Det er nemt og hurtigt at putte en i madkassen om morgen, så de er klar til spisepausen. Fyldet kan varieres efter eget ønske.

Find flere lækre opskrifter til madpakken på Skolemælk.dk

Opskrifter til madpakken

LF MF PIZZASNEGLE

Pizzasnegle med tomat, gulerod, majs og ost

LF MF TAERTER

Små grøntsagstærter med broccoli og tomat

LF MF HORN 01

Grove horn med skinke, ost og tomat