Bannerspissundtsammen

Spis Sundt Sammen Dag

Tilmeld klassen eller hele indskolingen til 'Spis-Sundt-Sammen' i uge 39 og vær med i konkurrencen om en frokostbuffet for hele indskolingen.

Spis-Sundt-Sammen-Dag er dagen, hvor alle, der er tilmeldt Projekt Sund Skole, sætter fokus på fællesskab, festlighed og sund kost. Elever og lærere i indskolingen spiser sammen på tværs af klasser og årgange eller i egen klasse. Alle forbereder dagen sammen, pynter op, dækker bord og gør klar – og spiser sammen. En rigtig festlig begivenhed, med fokus på sundhed og socialt samvær på tværs af årgangene.

Praktiske informationer

Tilmelding:senest den 15. september

Hvornår:En valgfri dag i uge 39

Hvor:I klassen, fællesrummet, gymnastiksalen eller aulaen.

Hvem: 
 


Hele indskolingen er inviteret.

Hvad: 
 


Ved tilmelding modtager I bordkort og stickers til alle børn. Man kan desuden downloade flot pynt her på hjemmesiden.
Konkurrence:
 
Ved tilmelding kan man vælge at deltage i konkurrencen om en lækker frokostbuffet til alle klasser, der deltager på dagen. De første 100 skoler der tilmelder sig, får gratis skolemælk til alle børn på dagen*
Gælder kun skoler der er med i skolemælksordningen

Tilmelding til Spis Sundt Sammen-dagen

Forberedelse af dagen


1 Tal med dine kolleger om muligheden for at gå flere sammen

 
I kan skalere dagen op og ned, som det passer jer. Flere klasser sammen åbner muligheden for at lave arrangementet på fællesarealer og gøre dagen rigtig festlig.

2 Få en dato i kalenderen


 
Jo før I får aftalt en dato og sat den i kalenderen, jo mere tid har I til at planlægge og arrangere dagen.

3 Beslut indholdet


Idéen er, at hver elev kommer med sin egen madpakke, men I kan naturligvis også arrangere det, så man bygger en fælles frokost, hvor hver elev bidrager med noget forskelligt.

4 Informér forældre 


Forældre skal involveres i dagen, og have besked om aktiviteten og om at smøre en ekstra lækker madpakke.+

Print pynt til dagen

Her kan du finde pynt til dagen, som du kan printe og lade eleverne klippe ud og pynte op med.

Flipflop

Sugerørspynt

Guirlander

Guirlander

Pyntebånd

Pyntebånd

Plakat

Plakat

Stickers

Stickers

Forældreinvolvering

I forbindelse med Spis-Sundt-Sammen-Dag har du brug for at informere klassens forældre. For at gøre det let for dig har vi lavet en forældre-besked til dig, som du kan lægge på intra. Ret beskeden til, så den passer til din skole. Beskriv fx hvor mange klasser, der er med til dagen, hvordan den skal foregå og naturligvis dato, så forældrene er velinformerede om detaljer og klar på deres opgave. Tag evt. dagen op som et tema på forældremødet, så alle får en fornemmelse af, at I har fokus på sundhed i skolen.

INTRA-besked til forældre

Kære forældre
Vi glæder os i disse dage i vores klasse. For vi skal holde Spis-Sundt-Sammen-Dag den xxxx i samarbejde med Mejeriernes Skolemælksordning.
Det bliver hyggeligt, men forhåbentlig også lærerigt. Det gode måltid er en vigtig del af fællesskabet også i skolen. At sidde sammen og nyde sin mad og mærke kammeraternes nærvær er en vigtig del af den socialisering, som skolen kan tilbyde.
I hverdagen holder vi jo spisefrikvarter, men nu prøver vi at sætte måltidet lidt mere i fokus med Spis-Sundt-Sammen-Dag, som forhåbentlig kan blive en tilbagevendende begivenhed på skolen.
I vores klasse har vi besluttet at være med. Derfor vil vi opfordre jer som forældre til at smøre en ekstra sund og lækker madpakke til dagen.
Alle elever kommer hver med sin gode, sunde madpakke og der bliver pyntet op.
Vi glæder os.