SKOLEMAELK 2022 3 AARGANG 68

Vi fejrer Skolemælkens Dag d. 27/9! Følg med her på siden, når vi offentliggør vinderne af vores spændende klassekonkurrence! Der trækkes lod om seje madkasser og skolemælk til klassen og ikke mindst 5 x gavekort  til en frokost for hele klassen!

Skolemælkens Dag 2023

Del madpakketips og vind fede præmier ifm. Skolemælkens Dag d. 27/9

Skolemælkens Dag er for os en ganske særlig dag, som afholdes hvert år den sidste onsdag i september og fejres verden over som ’World School Milk Day’ – og dét vil vi selvfølgelig også gerne markere her hos Skolemælk.dk

Her hos os er vi selvfølgelig vilde med mælk, det siger sig selv – men vi er faktisk også helt vilde med gode madpakker, som kan indtages SAMMEN med skolemælken. Derfor vil vi i år markere Skolemælkens Dag med nogle sunde og lækre madpakketips - og vi har også brug for alle jeres bedste madpakketips!

I år markerer vi nemlig Skolemælkens Dag med en konkurrence, hvor klassen skal indsende sine bedste madpakketips for at være med i konkurrencen om seje madkasser og skolemælk til hele klassen. Og det er faktisk ikke en hvilken som helst madkasse, man kan vinde - det er nemlig særligt limiterede madkasser med Supergnaskerne fra vores 'Den Magiske Madkasse'-kampagne, som er påtrykt låget af madkassen. Du kan læse mere om Den Magiske Madkasse og de mange gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter dertil her

Blandt de tilmeldtes bedste madpakketips, finder vi ti klasser som vinder madkasser og skolemælk til hele klassen  - og som noget ekstra, vil der til fem af vinderklasserne også være et gavebevis på 5.000 kr., så klassen kan tage ud at spise en lækker frokost sammen på en restaurant, cafe el. lign. 

Vi håber, at rigtig mange skoleklasser vil byde ind med jeres bedste madpakketips, så vi sammen kan fejre både skolemælken og ikke mindst vigtigheden af en god og sund madpakke. Hos Mejeriernes Skolemælksordning tror vi på, at en kold og forfriskende skolemælk sammen med en god madpakke  kan bidrage med den helt rette ’næring til læring’* til elevernes skoledage.

Præmier:

  • 10 x klasser vinder madkasser (med figurerne fra Den Magiske Madkasse påtrykt) samt skolemælk til hele klassen
  • Derudover vil fem af de 10 vindere modtage et gavebevis på hver 5.000 kr., som skal bruges til en frokost til klassen 

*Et glas med ’næring til læring’

Med ét stort glas minimælk (250 ml) som en del af en varieret og afbalanceret kost og en sund livsstil får du dækket cirka halvdelen af dit daglige behov for calcium, vitamin B2, vitamin B12 og fosfor.

  • Calcium bidrager til en normal neurotransmission
  • Phosphor bidrager til cellemembranernes normale funktion
  • Vitamin B2 bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Vitamin B12 bidrager til en normal psykologisk funktion
  • Vitamin B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Initiativet, Skolemælkens Dag, blev oprindeligt stiftet af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, i 2001 og er bl.a. med til at gøre opmærksom på den store og positive forskel, et glas mælk kan gøre for folkesundheden i tredjeverdenslande.

Onsdag d. 27/9 fejrer vi Skolemælkens Dag sammen med alle jer, som er tilmeldt, og der opfordrer vi jer til, at klassen sætter sig sammen i middagspausen og ser med her på siden, hvor vores hemmelige gæst vil dele ud af sine allerbedste madpakketips og samtidig offentliggøre vinderne i en kort video.

Tak fordi I læste med og skål i Skolemælk!

Læs mere

4 Supergnaskere Hvid BG

Den Magiske Madkasse

Den Magiske Madkasse er en læringsaktivitet til børnehaver og indskoling, der sætter fokus på madkassen og den vigtige spisepause.

Gå til Den magiske madkasse
Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Vild.Vildere.Videnskab

I samarbejde med Videnskabsår22 sætter Skolemælk – fra august til december ’22 – fokus på videnskaben. Læs mere her.

Gå til Vild.Vildere.Videnskab
Pressefoto, Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat støtter sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og uddeles to gange om året. Den samlede pulje er på 200.000 kr. Mangler din klasse midler til en spændende aktivitet?

Gå til Skolemælkslegatet
Topbanner Foranderlighumle NY

Lær om truede dyr

Undervisningsaktivitet for indskolingen. Tag med på en rejse ind i dyrenes spændende univers sammen med Aalborg Zoo og biolog Anders Kofoed med undervisningsaktiviteten 'lær om truede dyr'. Medrivende, sjov og lærerig aktiviteter for klassen. Bygget på undervisningsministeriets læringsmål.

Gå til Lær om truede dyr