Marie Og Sylvester Siger Velkommen Til Madpakkedysten (1)

Madpakkedysten - lær alt om madpakker! 

Madpakkedysten er en undervisningsaktivitet for 0.-3. klasse, der gør børnene klogere på, hvad der er godt at putte i madpakken. 

 

Hvad er Madpakkedysten?

Madpakkedysten er en undervisningsaktivitet for indskolingsklasserne. Madpakkedysten er et digitalt undervisningsunivers, hvor “næring til læring” er omdrejningspunkt. Sammen med hjemkundskabslærer Marie Harbo kan dine elever lære en masse om kost og ernæring i madpakken - til en lang skoledag.

Læringsfilm og spørgsmål

I Madpakkedysten kortlægger Marie Harbo, gennem 4 læringsfilm, en masse sjov og spændende viden om mad i mange forskellige afstøbninger. Til hver film er der knyttet 8 spørgsmål, som eleverne skal svare på. Derudover er der en læringsfilm omkring spisepausen som opfordrer eleverne til at lave deres egne regler for pausen.

SKAL DU BRUGE MATERIALET TIL HJEMMESKOLE?

Sådan kan du tilrettelægge materialet til hjemmeundervisning - der er materiale til 5 lektioner: 

1. Start med et online møde med børnene. Snak med dem om, hvad de synes hører hjemme i madpakken: Hvad er sundt, hvad er deres favoritter, smører de selv madpakker etc. 

2. Vælg en film, og lad børnene se den derhjemme. Se filmene HER. 

3. Lad børnene efterfølgende lave quizzen, der hører til filmen. Du kan enten lade børnene gøre det selv derhjemme, eller du kan gøre det i grupper på jeres onlineplatform, hvor du deler din skærm og I tager quizzen sammen. 

4. Skrive- eller tegneopgave: Lad børnene skrive om, hvad de mener er en god madpakke, der giver energi til hele dagen. De kan også tegne det i stedet. 

5. Når I har set de fire film om madpakker og gennemført quizzer og opgaver, slutter I af med at se filmen om spiseregler. Når børnene har set filmen derhjemme, kan I tage en snak online om, hvordan I tænker spisepausen i klassen skal være, når I vender tilbage i skolen. 

Madpakkedysten Billede Af Vindere

Læs mere om Madpakkedysten

Aargang Sund

Information til læreren

Her får du information om Madpakkedysten. Her kan du downloade materialer, blandt andet en guide til Madpakkedysten, så du kan planlægge et godt forløb.

Gå til Til læreren
Reste Idéer

Klog på madpakken

Bliv klog på ernæring, sundhed og den gode madpakke. Det handler om frugt og grønt, brød, pålæg og 10'er mad. Se videoerne med Marie og Sylvester og svar derefter på spørgsmål i quizzerne.

Gå til Undervisningsmaterialer