Marie Og Sylvester Siger Velkommen Til Madpakkedysten (1)

Tilmeld klassen til Madpakkedysten -
Forår 2020

Madpakkedysten er en undervisningsaktivitet for 0.-3. klasse, der gør børnene klogere på, hvad der er godt at putte i madpakken. 

I 2020 får man som noget helt nyt tilsendt en vandrebog, som klassen i fællesskab kan udfylde. Indsend billeder af jeres vandrebog og vind besøg på restaurant for hele klassen.  

SÅDAN GØR DU: 

1) Tilmeld din klasse til madpakkedysten her på siden, så får du automatisk tilsendt vandrebog til klassen. 

2) Brug alt det online undervisningsmateriale, som du finder på siden her. 

3) Deltag i konkurrencen om at vinde en tur på restaurant for hele klassen her. 

God fornøjelse! 

Hvad er Madpakkedysten?

Madpakkedysten er en undervisningaktivitet for indskolingsklasserne og løber af stabelen i foråret 2020. 
OBS: Pga lukningen af skoler er deltagerfristen i Madpakkedysten forlænget til den 30. april. 

Digitalt undervisningsmateriale

Samfundsudviklingen afføder et krav om, at digitale medier skal integreres mere i undervisningen i folkeskolen. Derfor giver Mejeriforeningen dig “Madpakkedysten”, som er et digitalt undervisningsunivers, hvor “næring til læring” er omdrejningspunkt. Sammen med hjemkundskabslærer Marie Harbo kan dine elever lære en masse om kost og ernæring i madpakken - til en lang skoledag.

Læringsfilm og spørgsmål

I Madpakkedysten kortlægger Marie Harbo, gennem 4 læringsfilm, en masse sjov og spændende viden om mad i mange forskellige afstøbninger. Til hver film er der knyttet 8 spørgsmål, som eleverne skal svare på. Derudover er der en læringsfilm omkring spisepausen som opfordrer eleverne til at lave deres egne regler for pausen.

VANDREBOG og konkurrence

Tilmeld Madpakkedysten og få tilsendt en vandrebog til klassen - helt gratis. Eleverne bruger deres kreativitet og dekorerer en side hver med temaet sundhed - fx frugt, madpakker eller en livret. Indsend foto, så er I med i konkurrencen om et besøg på restaurant for hele klassen. Vi trækker en vinder pr. klassetrin i 0.-3. klasse umiddelbart efter aktivitetens udløb. 

Energiur og Ugeskema til børnene

Med Energiuret og Ugeskemaet, som kan printes og udleveres til hver elev, involverer du børnene direkte i aktiviteten. Energiuret er beregnet til ophæng på køleskabet derhjemme, og giver inspirerende forslag til sund mad hele døgnet - også i madpakken. 

Ugeskemaet skal udfyldes derhjemme. Børnene afkrydser, hvad de har med i madpakken for på den måde at få fokus på, hvad de spiser. I kan også tage en fælles snak i klassen omkring spisemønstre - som supplement til læringsfilmene.

Madpakkedysten Billede Af Vindere

Læs mere om Madpakkedysten

Aargang Sund

Information til læreren

Her får du information om Madpakkedysten. Her kan du downloade materialer, blandt andet en guide til Madpakkedysten, så du kan planlægge et godt forløb.

Gå til Til læreren
Dreng Med Skolemælkslåg

Tilmeld klassen til Madpakkedysten 2020

Her tilmelder du klassen til Madpakkedysten. Udfyld skemaet nedenfor. Så deltager I i Madpakkedysten 2020. Til alle tilmeldte klasser er der quizzer, videoer og printet materiale om kost og ernæring - kort sagt en masse sjov og spændende undervisning. Når du tilmelder klassen, får du automatisk tilsendt en vandrebog til kassen - den skal I bruge for at deltage i klassekonkurrencen. God fornøjelse!

Gå til Tilmelding til Madpakkedysten