Få gode tips til din ansøgning

Hvad lægger dommerpanelet vægt på, når de vurderer din ansøgning? Hvordan får du bedst formidlet din idé til dommerpanelet, så de også synes, at din idé er verdens bedste idé?

Læs et par gode råd her inden du sender din ansøgning. Så forøger du mulighederne for at få dommerpanelets opmærksomhed.

1. Vær konkret og specifik

Det er en god idé at være konkret og specifik i din ansøgning. Gå gerne efter en ansøgningsmodel, hvor du beskriver hvad, hvorfor og hvordan.

Søger du eksempelvis midler til forbedring af skolegårdsmiljøet, så beskriv de konkrete ting, I vil gøre, undersøg priserne og skriv det i ansøgningen. Det kunne eksempelvis være, at I vil etablere en ostebane, og den koster 3.895 kr. Fortæl også hvorfor, I søger midler til netop jeres aktivitet og hvordan den kan være en forbedring for jer. Det vil give gode, konkrete billeder i hovedet på juryen.

2. Søg et konkret beløb - ikke bare max.-beløbet

Selv om du kan søge op til 5000 kr., er det ikke sikkert, at du har brug for hele beløbet. Det kan være, at den aktivitet, du vil lave, koster 4200 kr. Det giver point hos dommerpanelet at søge et specifikt beløb til et konkret tiltag. Dels vidner det om god forberedelse og et konkret projekt at støtte. Dels giver det plads til at donere midler til flere ansøgninger.

3. Hold ansøgningen kort og præcis

Hold gerne din ansøgning på 1/4-1/2 A4-side. Det tvinger dig til at være præcis og formidle din idé skarpt. Husk på at dommerpanelet skal læse 500-600 ansøgninger og har ikke mange minutter til hver ansøgning. Så jo skarpere og mere præcis, du er, jo større er sandsynligheden for, at din ansøgning kommer i den rigtige bunke.

4. Opfyld formålet om fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter

Mejeriernes Skolemælkslegat støtter fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter. Så jo mere du kan vise dommerpanelet, at din aktivitet opfylder lige netop dette formål, jo større er muligheden for, at din ansøgning får midler. Fortæl dommerpanelet hvordan din aktivitet øger fællesskabet og sundheden i klassen og på skolen. Så er du godt på vej til at fange dommerpanelets opmærksomhed.

 

Hvad lægger dommerpanelet også vægt på?

Derudover lægger dommerpanelet også vægt på følgende i sin udvælgelse af modtagere:

  • Vil aktiviteten komme mange elever på skolen til gavn både nu og i fremtiden
  • Variation i det samlede modtagerfelt på projekterne så de forskellige kategorier "sundhed", "udflugter", "bevægelse", "trivsel", tilgodeses
  • En vis geografisk spredning
  • En vis spredning i modtagerne, så de samme skoler/klasser ikke får midler flere gange i træk

Læs mere om Mejeriernes Skolemælkslegat

Skolemælkslegatet Se Hvad Eltang Skole Har Brugt Deres Legatmidler På

Tidligere modtagere af Mejeriernes Skolemælkslegat

Se hvem, der tidligere har modtaget Mejeriernes Skolemælkslegat og hvad de har fået midler til. Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kr. til ca. 50 modtagere.

Gå til Tidligere modtagere
SKOLEMAELK BAKKESKOLEN 001

Hvem kan søge Mejeriernes Skolemælkslegat?

Mejeriernes Skolemælkslegat kan søges af lærere, pædagoger, skolebestyrelser, forældreråd og elevråd fra skoler, der er med i Mejeriernes Skolemælksordning.

Gå til Hvem kan søge?
Pressefoto, Skolemælkslegat

Ansøgningsskema til Mejeriernes Skolemælkslegat

Der er nu lukket for ansøgninger til Mejeriernes Skolemælkslegat for foråret 2024, og vi er i gang med at læse alle jeres spændende ansøgninger igennem.

Gå til Tilmelding til Mejeriernes Skolemælkslegat