Frontpage Banner V2a

VILD.VILDERE.VIDENSKAB

I samarbejde med Videnskabsår22 sætter Skolemælk – fra august til december ’22 – fokus på videnskaben. Dette gør vi med bl.a. spændende klistermærker på skolemælken, via læringsmaterialer og sjove videoer her på Edutainmenthuset samt i en flot indbundet bog, som tilbydes gratis til indskolingen. I bogen findes også en sej plakat, som eleverne i fællesskab kan udsmykke med klistermærkerne, der findes på skolemælkskartonerne. NB: Bogen kommer i et begrænset oplag.

I de fem film vil vores to hovedpersoner, den nysgerrige pige Shireen (som I måske kender fra TV2's julekalender, Kometernes Jul) og så den lidt skøre, men også meget kloge professor Kvark på en sjov og legende måde fortælle mere om udvalgte elementer og opfindelser fra kampagnen, som forhåbentlig vil gøre eleverne endnu mere nysgerrige på videnskab. De spændende opfindere og nogle af de sjove og vilde opdagelser, som indgår på klistermærkerne, vil også være omdrejningspunktet i de tre læringsmaterialer med forskellige opgaver, som I finder via menuen øverst på siden. 

Vi håber, at I vil lege med og at I bliver klogere på videnskab i almindelighed og at kampagnen kan bidrage til at pirre skoleelevernes nysgerrighed, så det også i fremtiden kan danne grobund for nogle helt vilde opfindelser og fantastiske videnskabelige erkendelser!

Velkommen til Vild.Vildere.Videnskab!

Læs mere om Videnskabsår22 HER

Opfindelser & opdagelser

Se mere om Vild.Vildere.Videnskab her

Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Til lærere og pædagoger

Her finder du info om undervisningsaktiviteten 'Vild.Vildere.Videnskab' til lærere og pædagoger. Aktiviteten kan bruges i forbindelse med kompetencemål inden for naturfaglige fænomener, kreative udtryksformer samt krop og bevægelse.

Gå til Til lærere og pædagoger
Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Film

Her finder du fem film til undervisningen, hvor Shireen og Professor Kvark på en sjov og humoristisk måde fortæller og forklarer om fem forskellige videnskabelige opdagelser.

Gå til Film
Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Læringsmaterialer og aktiviteter

Undervisningsmaterialerne til Vild.Vildere.Videnskab er udviklet af Leg & Lektie i samarbejde med Skolemælk og Edutainmenthuset.

Gå til Læringsmaterialer og aktiviteter
Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Klassekonkurrence

For at sætte endnu mere fokus på Videnskabsår22 inviterer Skolemælk alle klasser til en sjov konkurrence, hvor man kan vinde et fysik- og science show med dygtige universitetsstuderende – præsenteret af værten i de fem læringsfilm, Shireen. Læs mere om, hvordan I deltager her.

Gå til Klassekonkurrence