Film: Humlebi

Lær om truede dyr

Nogle dyrearter siger man er “truede”. Det betyder, at der ikke er så mange tilbage af en bestemt slags, og at de måske en dag helt vil forsvinde, hvis ikke vi mennesker gør noget for at passe på dem. Der kan være mange grunde til at et dyr bliver truet. En af de vigtigste grunde er, at dyrene mangler steder at bo - levesteder! Ofte forsvinder levestederne, fordi vi mennesker laver skove og andet natur om til landbrug. 

Nogle dyrearter bliver jagtet og skudt fordi man gerne vil spise deres kød, bruge deres skind eller måske lave en slags medicin ud af dem. Hvis man skyder for mange, kan dyret gå hen og blive truet.

Heldigvis kan man gøre meget for at hjælpe de truede dyr. Mange organisationer i hele verden arbejder for at beskytte dyrenes levesteder og passe på dem.

Tag med på en rejse ind i de truede dyrs spændende univers sammen med Aalborg Zoo og biolog Anders Kofoed i undervisningsaktiviteten 'Lær om truede dyr'.

Undervisningsaktivitet for indskolingen, der bygger på undervisningsministeriets læringsmål

Brug ”Lær om truede dyr” som læringsværktøj til at tage børnene med på opdagelse i iskolde Arktis, på Afrikas glohede savanne, i den eksotiske Amazonas regnskov og i Danmark. Lær børnene at klassificere dyrene i grupper og familier af pattedyr, insekter, fugle, krybdyr og fisk. Test jeres viden undervejs med online quizzer og det øvrige læringsmateriale.

Se overblik over materialerne HER. 

Topbanner Blaastrubet Ara

Til lærere og pædagoger

Her kan du som lærer eller pædagog i indskolingen finde aktiviteter og læringsmateriale til klassen.

Gå til Til lærere og pædagoger
Fakta Om Truede Dyr Teaserbillede 2021

Fakta om truede dyr

Dyrenes verden er både forunderlig og farverig. Bliv klogere på polarræven, giraffen, guldsmeden og den elektriske ål. Dyr er der nok af, når vi kigger nærmere på dyrelivet i Amazonas og Arktis og på Savannen og i Danmark.

Gå til Fakta om truede dyr
Lege&Aktiviteter Teaserbillede

Lege og Aktiviteter

Det er skønt at lege og og være kreativ. Derfor har vi samlet en række lege og kreative projekter, som alle kan være med til.

Gå til Lege og Aktiviteter

FILM MED ANDERS KOFOED

Film: Humlebi

Film om Humlebi

Film om Ara

Film om Ara

Film om Pangolin

Film om Pangolin

Film om hasselmus

Film om Hasselmus

Film om Lunde

Film om Lunde