SKOLEMAELK 2022 3 AARGANG 68

Skolemælkens Dag 2024!

Skolemælkens Dag er for os en ganske særlig dag, som afholdes hvert år den sidste onsdag i september og fejres verden over som ’World School Milk Day’. Igen i år kommer vi til at fejre Skolemælkens Dag, som i år finder sted onsdag d. 25. september 2024.

Der kommer mere information om, hvordan vi kommer til at fejre dagen, når vi nærmer os.

Indtil da kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her, hvis du vil have mere info, så snart vi melder noget ud!

Vi glæder os til at fejre Skolemælkens Dag med jer.

Skolemælkens Dag 2023

I 2023 fejrede vi bl.a. Skolemælkens Dag ved at sætte fokus på gode og sunde madpakker, som kan indtages SAMMEN med skolemælken. 

I 2023 kørte vi derfor en konkurrence, hvor klasser kunne indsende sine bedste madpakketips for at være med i konkurrencen om seje madkasser og skolemælk til hele klassen. Og det var faktisk ikke en hvilken som helst madkasse - det var nemlig særligt limiterede madkasser med Supergnaskerne fra vores 'Den Magiske Madkasse'-kampagne, som er påtrykt låget af madkassen. Du kan læse mere om Den Magiske Madkasse og de mange gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter dertil her.

Udover alle de fantastiske madpakketips, som vi modtag fra klasser landet også, spurgte vi også Jon fra Den Store Bagedyst om hans bedste madpakketips. I videoen nedenfor præsenterer han to af sine yndlings madpakkeopskrifter - nemlig bananpandekager og sød kartoffel-creme. Du kan finde opskriften på de lækre, sprøde bananpandekager lige her og opskriften på den gode og cremede sød kartoffel-creme lige her.  

Vi fandt ti klasser, der vandt madkasser og skolemælk til hele klassen  - og fem af vinderklasserne fik desuden et gavebevis på 5.000 kr., så klassen kunnen tage ud at spise en lækker frokost sammen på en restaurant, cafe el. lign. 

Oversigt over vinderne:

Her ser du de ti heldige vindere af vores klassekonkurrence fra Skolemælkens Dag 2023. 

Skole Klasse Postnummer
Holstebro Friskole 1. klasse 7500
Søndervangskolen 4. klasse 2600
Brobyskolerne afd. Pontoppidan 0.-4. klasse 5672
Borris Skole 4. klasse 6900
Højmarkskolen 4.b 6670
Damagerskolen  1. klasse 2670
Bække Skole 6. klasse 6622
Asnæs skole 0. klasse 4550
Bryndum skole 0. klasse 6715
Havrehedskolen afd. Morud 2.a 5462

Læs mere

4 Supergnaskere Hvid BG

Den Magiske Madkasse

Den Magiske Madkasse er en læringsaktivitet til børnehaver og indskoling, der sætter fokus på madkassen og den vigtige spisepause.

Gå til Den magiske madkasse
Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Vild.Vildere.Videnskab

I samarbejde med Videnskabsår22 sætter Skolemælk – fra august til december ’22 – fokus på videnskaben. Læs mere her.

Gå til Vild.Vildere.Videnskab
Pressefoto, Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat støtter sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og uddeles to gange om året. Den samlede pulje er på 200.000 kr. Mangler din klasse midler til en spændende aktivitet?

Gå til Skolemælkslegatet
Topbanner Foranderlighumle NY

Lær om truede dyr

Undervisningsaktivitet for indskolingen. Tag med på en rejse ind i dyrenes spændende univers sammen med Aalborg Zoo og biolog Anders Kofoed med undervisningsaktiviteten 'lær om truede dyr'. Det bliver medrivende, sjovt og lærerigt for hele klassen.

Gå til Lær om truede dyr