Banner

Tag dine elever med på mission i kroppen

Fra januar til juni 2023 vil der være ekstra fokus på menneskekroppen hos Mejeriernes Skolemælksordning, når læge Christen Ravn med en blanding af solid faglighed og med et humoristisk glimt i øjet tager eleverne med på en lærerig rejse ind i den fantastiske menneskekrop og dens mange spændende funktioner.

Hvorfor være med?

Supplering til din daglige undervisning

Med Mission Min Krop giver vi dig som lærer en aktivitet, der kan supplere din daglige undervisning og give klassen et sjovt pusterum med leg og læring.

Digital læringsplatform med otte læringsvideoer - samt analoge aktitivteter i form af print-selv brætspil og læringsmaterialer

Mejeriforeningen opstiller en både digital og analog læringsplatform, som giver mulighed for differentieret undervisning med en række små læringsvideoer, hvor læge Christen Ravn tager dig og dine elever med på en spændende rejse igennem kroppen. Universet er bygget op omkring enkle og engagerende elementer. Derudover er 'print-selv'-brætspillene i to niveauer til henholdsvis 0.-1.klasse og 2.-3.klasse med til at bidrage med en sjov og fysisk fællesaktivitet, mens de printbare læringsmaterialer giver eleverne mulighed for individuelt at fordybe sig i små opgaver.

Fleksibel aktivitet med 100% edutainment

Idéen bag 100% edutainment bygger på tankegangen om, at elever lærer godt, når de samtidig har det sjovt, hvilket netop er formålet med Mission Min Krop. Derudover er aktiviteten fleksibel, således at eleverne kan arbejde med Mission Min Krops undervisningselementer og blive udfordret både i skolen og derhjemme.

Fælles Mål

Materialerne er beregnet til 0.-3. klasse, og de lever op til de Fælles Mål, som sikrer, at eleverne opnår grundlæggende viden og færdigheder.

Hvad er Mission: Min Krop?

Digitale og analoge undervisningsmaterialer

Udviklingen i samfundet kræver, at digitale medier skal integreres mere i undervisningen i folkeskolen. Derfor giver Mejeriforeningen dig Mission Min Krop, hvor vi har kombineret digitale undervisningsmaterialer med mere klassiske analoge og printbare materialer - alt sammen med kroppen som omdrejningspunkt. Sammen med læge Christen Ravn kan dine elever lære en masse om kroppens mysterier.

Læringsfilm og spørgsmål

I Mission Min Krops første mission kortlægger Christen gennem 4 læringsfilm sjov og spændende viden om knogler, hjerne, mave og muskler. Til hver film er der knyttet 4 spørgsmål som eleverne skal rulle ned igennem. Dermed skal de svare på, hvad de har lært i filmene.

I Mission Min Krops anden mission kortlægger Christen sammen med nysgerrige Sylvester viden om hjerte, tænder, nerver og blod. Til hver mission er der 4 læringsfilm og til hver film er der knyttet 8 niveauopdelte vidensspørgsmål, hvor eleverne kan rulle ned igennem kroppen og svare på, hvad de har lært i filmene. Når eleverne har svaret rigtigt på alle spørgsmål, kan de printe et "Fessorbevis", som I for eksempel kan hænge op i klassen.

Læringsmaterialer (print-selv udgaver)

Ønsker I at gå mere klassisk til værks, er der også mulighed for at printe nogle aldersdifferentierede læringsmaterialer til henholdsvis 0.-1. klasse og 2.-3. klasse, hvor eleverne vil blive præsenteret for en række forskellige opgaver, hvor de kan øve sig og afprøve deres viden om kroppens mange dele. 

Differentieret indhold i forhold til klassetrin

Vi har sørget for at tage hensyn til de forskellige klassetrin 0.-3. klassetrin. I Mission Min Krops første mission sørger vi for, at de små elever, blot ved at trykke på en knap, kan få læst spørgsmålene op til de 4 læringsvideoer, så de kan arbejde sammen i grupper. Og i Mission Min Krops anden mission er spørgsmålene til filmene niveauopdelte, så de passer til henholdsvis 0.-1. klasse og 2.-3. klasse.

Formål og læringsmål

Formål

Mission Min Krop har til formål at vække elevernes nysgerrighed for menneskekroppen. Sammen med læge Christen Ravn, skal eleverne lære om henholdsvis knogler, hjerne, mave og muskler samt hjerte, tænder, nerver og blod for derved at kunne besvare en række spørgsmål inden for hvert af disse områder.

Udgangspunktet for Mission Min Krop er en digital platform, som er bygget op omkring enkle, men fleksible principper, således at eleverne kan arbejde med det både i grupper og individuelt. 

Læringsmål

  • Eleverne skal stifte bekendtskab med menneskekroppen.

  • Eleverne kan arbejde på en digital platform i grupper og alene.

Fakta om Mission: Min Krop

Klassetrin

0.-­3. klasse

Fag

For 0. klasse: Naturfaglige fænomener

For 0.-3. klasse: Natur/Teknologi

Materialer

  • Materialer findes online her på edutainmenthuset.dk. Der er materialer nok til 6-8 timers undervisning.

  • 4 undervisningsfilm med læge Christen Ravn

  • 4 undervisningsfilm med læge Christen Ravn og den nysgerrige Sylvester

  • 4-8 vidensspørgsmål til hver undervisningsfilm

  • Sjove og lærerige quizzer

  • Forsøg med mælk

  • Info videoer

Form

Webbaseret digital aktivitet til brug på smartboard, iPad og lignende.

Planlægning

Aktiviteten kræver næsten ingen forberedelse. Vi har sørget for alle materialer på forhånd. Du skal blot finde tid til at anvende materialerne i din undervisning.

Aktiviteter i Mission: Min Krop

Mission Nerver

Missioner i Mission: Min Krop

Mission: Min Krop består af 8 missioner, hvor du og din klasse lærer om nogle af kroppens vigtigste funktioner.

Gå til Missioner
Billede Til Brætspil 1

Hent Mission Min Krop som brætspil

Hent Mission Min Krop som brætspil. Der er to brætspil - et til 0.-1. klasse og et til 2.-3. klasse.

Gå til Hent brætspil
SKOLEMAELK 2022 3 AARGANG 77

Quiz jer til en aktivitetsdag for hele klassen

Gennemfør quizzen om 'Mission Min Krop' og deltag i konkurrencen om en fed aktivitetsdag for jeres klasse. Vinderne findes medio juni 2023.

Gå til Klassekonkurrence
Facts Hjerne

Gå på opdagelse i fun facts om kroppens mange dele!