Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Floddelfin (1)

Floddelfin 

PATTEDYR 

Længde: ca. 2,5 m

Vægt: ca. 200 kg

Levetid: ca. 18 år

Føde: Fisk

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Forstyrrelse af levesteder fordi der bygges byer, dæmninger, laves minedrift eller udvindes olie. Forurening er også en farlig trussel.

Så mange er der tilbage: 23.000-39.000

Du troede måske, at der kun fandtes delfiner i havet. Men vidste du, at der faktisk findes ferskvandsdelfiner, som lever i floder. Den lyserøde floddelfin bor f.eks. i Amazonas floder.

De fødes grå, men med tiden bliver deres hud lyserød. Nogle mener, det er fra alle de gange, de har været i kamp med hinanden, de får et slags lyserødt ar. Andre mener, det er for bedre at kunne gemme sig i det mudder, der findes i floderne - så rovdyr ikke kan se dem.

Floddelfinen har ingen rygfinne, ligesom andre delfiner, og den har også en meget lang snude. Det er den nødt til at have for at kunne fange mad mellem alle de snoede trærødder, der findes i Amazonfloden.

Hvordan finder floddelfinen mad i det mudrede vand? Den ser faktisk med elektrisk strøm i stedet for øjnene. Det lyder næsten som superkræfter.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark