Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Myresluger 2

Myresluger

PATTEDYR

Længde: Ca. 2 meter

Vægt: 40-60 kg

Levetid: 14-16 år

Føde: Myrer og termitter

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder pga. brand og landbrug. Derudover bliver de jagtet både for mad og fordi nogle anser dem som skadedyr. En del myreslugere dør også i trafikken. 

Så mange er der tilbage: 5000 cirka, tror man.

Der er en god grund til, at myreslugeren har fået sit navn. De store myreslugere, der kan veje over 60 kg, kan spise 30.000 myrer på én dag!

Vidste du, at myreslugeren ikke har nogen tænder? Den bruger sin lange klæbrige tunge til at fange og sluge den daglige dosis myrer. Myreslugerens tunge udskiller noget slim, som gør, at myrerne sidder hjælpeløst fast.

På dens forben har myreslugeren knivskarpe kløer, som den bruger til at grave sig ind til myrerne - men faktisk er de så skarpe, at den er nødt til at gå på knoerne for at undgå at stikke sig selv.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark