Tilbage til Savannen
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Flodhest 2

Flodhest

PATTEDYR

Længde: 5 meter

Vægt: Ca. 1,5 ton

Levetid: 40-50 år

Føde: Græs

Levested: Savannen

Hvorfor er den truet?: Tab og forstyrrelse af levesteder, fordi der bygges byer og landbrug. Flodhesten jagtes også, fordi man vil have fat i de store, flotte stødtænder og spise dens kød.

Så mange er der tilbage: 125.000-148.000

Selv om flodhesten tilbringer stort set hele dagen i vand, er den ikke en særlig god svømmer. I stedet for at svømme går flodhesten på bunden eller hopper på bagbenene for at bevæge sig i vandet. Flodhesten skulle derfor nødig komme på dybt vand, da den kan veje op til 3000 kg. Til gengæld elsker den vandmeloner og kan kvase en hel vandmelon i en enkelt bid.

Måske synes du, at flodhesten ser sød og fredelig ud, men vidste du, at der er flere mennesker, der bliver angrebet af flodheste end af løver? Det er også farligt at stå bagved flodhesten, da den laver propel med halen, når den skider. Det spreder møget ud over det hele. Så stil dig aldrig bagved en flodhest.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark