Tilbage til Savannen
Vortesvin

Vortesvin

PATTEDYR

Længde: 1,5 meter

Vægt: 150 kg

Levetid: 11 år

Føde: Græs, rødder og insekter

Levested: Savannen

Vidste du, at vortesvinets stødtænder er de øverste hjørnetænder, der vokser ud ad munden? Faktisk kan de øverste hjørnetænder blive hele 25 cm lange.

Vortesvinet har fået sit navn, fordi den har fire knolde i hovedet - som ligner vorter. Selv om den måske ser farlig ud med sine store hjørnetænder, så vil den ofte hellere flygte end at kæmpe. Til gengæld er den hurtig til at løbe, hvilket er ret smart når man af natur hellere vil flygte end at tage kampen op.

Vortesvinet har ekstra tyk hud og brusk på sine knæ. Hvorfor? For at beskytte dem når den bukker sig ned på knæ for bedre at kunne nå græsset. Faktisk kan man nogle gange se dem gå rundt på den måde - det ser lidt fjollet ud.

Pumba fra filmen Løvernes Konge er i øvrigt et vortesvin.

Flere dyr på Savannen

Se dyr fra Amazonas, Arktis og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark