Tilbage til Danmark
Snog 2

Snog

KRYBDYR

Længde: Ca. 1 meter
Vægt: 100 g
Levetid: 20 år i fangenskab
Føde: Næsten udelukkende padder
Levested: Gården

Snogen er Danmarks største slange, og kan kendes på dens sorte farve med hvid-gule pletter i nakken. Vidste du at snogen er en god skuespiller? Nå ikke. Hvis den føler sig truet lader den som om den er død og håber på, at rovdyret går videre. Den udsender også en ækel væske, der lugter forfærdeligt. Det gør, at de færreste rovdyr vil æde den. Smart. Måske mødes I igen, da snogen kan blive helt op til 23 år gammel.

Selv om snogen egentlig har to næsebor, så bruger den dem faktisk ikke til at lugte med. Ligesom andre slanger stikker den i stedet sin todelte tunge ud, og opsamler dufte fra dyr omkring sig. Når tungespidserne har opsamlet duft, stikker den dem ind et sted i ganen, og først da kan den dufte hvem og hvad der havde været forbi. Faktisk kan den få færten af et bytte, der for længst har været forbi. Det er ret vildt.

Flere dyr i Danmark

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Arktis

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis