Tilbage til Info - indskoling

Sådan forbereder du dig

Når du har bestilt og modtaget Den Magiske Madkasse, er det tid til at komme i gang.

  1. Begynd med at læse den pædagogiske vejledning. Her bliver du klogere på den baggrundsviden og det teoretiske fundament, Den Magiske Madkasse bygger på. Her finder du også viden om de didaktiske pejlemærker, læringsaktiviteterne knytter sig til. Den pædagogiske vejledning kan bruges som et opslagsværk, så du læser dele af vejledningen undervejs i forløbet med din klasse. Du kan downloade flere eksemplarer af den pædagogiske vejledning her.

  2. Tag hul på kataloget Læringsaktiviteter. Aktiviteterne knytter sig til de fire didaktiske pejlemærker og historierne om Supergnaskerne. Kataloget er en idébank med læringsaktiviteter. Brug det derfor som et opslagsværk, hvor du vælger de læringsaktiviteter ud, som passer til dine elever. Læringsaktiviteterne er fleksible og kan justeres på mange måder, så de passer til den enkelte klasse og den enkelte elev. Du kan downloade ekstra eksemplarer af kataloget her.

  3. Orienter dig i de vedlagte materialer og rekvisitter i Den Magiske Madkasse til indskolingen – du kan se dem her. 

  4. Se evt. rundt her på siden for mere inspiration. Her kan du bl.a. se film, som viser nogle af læringsaktiviteterne samt finde små opgaver klar til at printe og dele ud i klassen.

Nedenunder kan du læse om de fire didaktiske pejlemærker Madklogskab, Madmod, Madfællesskab og Madglæde. 

Sådan kommer du i gang


1. For at hjælpe eleverne ind i Supergnaskernes magiske univers og lade dem blive en del af fortællingen, starter du med at læse det første brev fra Supergnaskerne.


2. Herefter læses rammehistorien sammen med eleverne. Den fortæller, hvordan Supergnaskerne blev skabt og folder deres magiske superkræfter endnu mere ud. Tal om Supergnaskerne, hvad de repræsenterer, og hvad deres superkræfter er. Introducér det fælles madråb: ”Hvad kan vi li´? MADMAGI!”


4. Gå i gang med at lave udvalgte læringsaktiviteter fra kataloget. Hvert af de didaktiske pejlemærker rammesættes ved hjælp af en introhistorie om Supergnaskerne, som læses op for eleverne, inden I går i gang med læringsaktiviteterne.


5. I løbet af jeres arbejde samt til sidst anvendes de to andre breve fra Supergnaskerne til eleverne.

 

Kom godt i gang på GRATIS webinar

Vi anbefaler, at en lærer/pædagog/leder fra indskolingen ser et GRATIS webinar for at blive introduceret til materialet. Mere information om webinars finder du her

RIGTIG GOD FORNØJELSE!

Didaktiske pejlemærker

Madmod

Madmod

Hvordan hjælper du børnene til at blive mere madmodige? Se læringsaktiviteter om madmod her.

Gå til Madmod
Madfællesskab

Madfællesskab

Hvordan får I mere madfællesskab i klassen? Se læringsaktiviteter om madfællesskab her.

Gå til Madfællesskab
Madklogskab

Madklogskab

Hvordan giver du børnene mere viden om mad? Se læringsaktiviteter om madklogskab her.

Gå til Madklogskab
Madglæde (1)

Madglæde

Hvordan giver du børnene madglæde for livet? Se læringsaktiviteter om madglæde her.

Gå til Madglæde