Tilbage til Om materialet (til forældre)

Gode råd til madpakken

Børn kan rigtig meget - og hvis de inddrages i madlavningen, får de mod til at prøve nye ting, spise mere og deltage i madfællesskabet.

Lad f.eks. dit barn få en fast madpakkedag, hvor det selv bestemmer og laver madpakken. Snak med dit barn om, hvilke råvarer og ingredienser, der giver god energi til en aktiv skoledag - på den måde udvikler de madklogskab sammen med dig og de lærer de lidt om sunde vaner på en god måde, fordi de selv er involverede i processen med at lave deres egne madpakker. 

Pres virker ikke!

Vi voksne skal øve os i ikke at presse vores børn til at spise noget bestemt - og i bestemte mængder. Hvis vi forsøger at presse vores børn til at spise op eller spise mad, de ikke har lyst til, risikerer vi, at barnets modstand over for den pågældende madvare forstærkes.

Gå foran som det gode eksempel

I stedet for at fortælle dit barn, hvad det skal eller ikke skal spise, så guid dit barn til gode beslutninger ved at gå forrest som det gode eksempel.

Har I brug for lidt ekstra inspiration til madpakken, kan I med fordel tage en tur forbi opskriftsuniverset på Skolemælk.dk, hvor vi har samlet en masse fif og lækre opskrifter til madpakken. Se mere her

Fem gode råd til dig som forælder:

  • slip kontrollen
  • pres ikke
  • lad dit barn deltage og være med til at bestemme
  • afprøv maden
  • ros nye madder/retter