Adobestock 221632753

Kig med her og se, om I har vundet én af de mange fede præmier i lodtrækningen, når vi sammen fejrer Skolemælkens Dag 2022.

Held og lykke:)

Skolemælkens Dag 2022 (240P)

Skolemælkens Dag 2022

Quiz med og vind til Skolemælkens Dag

Skolemælkens Dag er for os en ganske særlig dag, som afholdes årligt den sidste onsdag i september og fejres verden over som ’World School Milk Day’ – og dét vil vi også gerne markere her i Danmark!

Hos Skolemælksordningen er vi selvfølgelig vilde med mælk, det siger sig selv – men vi er faktisk også vilde med læring og det, at man som skoleelev dykker ned i og dygtiggør sig inden for et specifikt emne. Vi er derfor rigtig stolte over vores nye samarbejde med Videnskabsår22 om kampagnen ’Vild.Vildere.Videnskab’, hvortil vi har udviklet en række spændende undervisningsaktiviteter og meget andet, som du kan se mere til her på edutainmenthuset.

Når vi i år skal markere Skolemælkens Dag vil det derfor være med udgangspunkt i en lille konkurrence. Vi håber, at rigtig mange vil quizze med og tilmelde sig Skolemælkens Dag, så vi sammen kan være med til at fejre både skolemælken og ikke mindst vigtigheden af læring og interessen for viden og videnskab. Hos Mejeriernes Skolemælksordning tror vi på, at en kold og forfriskende skolemælk sammen med frokosten kan bidrage med god ’næring til læring’* til elevernes skoledage.

Initiativet, Skolemælkens Dag, blev oprindeligt stiftet af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, i 2001 og er bl.a. med til at gøre opmærksom på den store og positive forskel, et glas mælk kan gøre for folkesundheden i tredjeverdenslande.

Præmier:

  • 10 x 6.000 kr. til en dag i videnskabens tegn for klassen. (Beløbet skal dække entre og evt. transport/eller en del af transporten for klassen til et videnskabsfagligt center/attraktion efter eget valg som fx Experimentarium, Danfoss Universe, Naturkraft, Steno Museet el lign.)
  • 20 x Science kits til klassen (til en værdi af hver 1500 kr. stk.)

 

*Et glas med ’næring til læring’

Med ét stort glas minimælk (250 ml) som en del af en varieret og afbalanceret kost og en sund livsstil får du dækket cirka halvdelen af dit daglige behov for calcium, vitamin B2, vitamin B12 og fosfor.

  • Calcium bidrager til en normal neurotransmission
  • Phosphor bidrager til cellemembranernes normale funktion
  • Vitamin B2 bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Vitamin B12 bidrager til en normal psykologisk funktion
  • Vitamin B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse

 

Hvordan deltager man?

Tilmeldingen til lodtrækningen om de fede præmier til Skolemælkens Dag er desværre lukket nu. Vi håber, at I nåede at tilmelde jer - ellers får I chancen igen næste år, den sidste onsdag i september!

Se med her på onsdag d. 28/9, når vi fejrer Skolemælkens Dag sammen med alle jer, som er tilmeldt. I frokostpausen offentliggør vi vores video med alle vinderne. 

God fornøjelse!

Tak for jeres deltagelse og skål i Skolemælk!

 

Læs mere

Frontpage Banner Vild Vildere Videnskab

Vild.Vildere.Videnskab

I samarbejde med Videnskabsår22 sætter Skolemælk – fra august til december ’22 – fokus på videnskaben. Læs mere her.

Gå til Vild.Vildere.Videnskab
Pressefoto, Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælkslegat støtter sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og uddeles to gange om året. Den samlede pulje er på 200.000 kr. Mangler din klasse midler til en spændende aktivitet?

Gå til Skolemælkslegatet
Topbanner Foranderlighumle NY

Lær om truede dyr

Undervisningsaktivitet for indskolingen. Tag med på en rejse ind i dyrenes spændende univers sammen med Aalborg Zoo og biolog Anders Kofoed med undervisningsaktiviteten 'lær om truede dyr'. Medrivende, sjov og lærerig aktiviteter for klassen. Bygget på undervisningsministeriets læringsmål.

Gå til Lær om truede dyr