Blaastrubet Ara Truet

Til lærere og pædagoger

Undervisningsaktiviteten ”Lær om truede dyr” fra Mejeriernes Skolemælksordning er udviklet i samarbejde med blandt andet biolog Anders Kofoed og Aalborg Zoo. Materialet kan bruges som læringsværktøj i forbindelse med kompetencemål inden for naturfaglige fænomener, kreative og musikalske udtryksformer samt krop og bevægelse. Materialet er udviklet, så det kan forundre, fascinere og styrke klassens fællesskab. 
Ved at tage børnene med på opdagelse i det iskolde Arktis, på Afrikas glohede savanne, i den eksotiske Amazonas regnskov eller i det hjemlige Danmark opnår børn viden om dyr fra den danske natur såvel som fra fjerne verdenshjørner.

Her på Edutainmenthuset.dk kan I finde sjov, faktuel viden om forskellige truede dyr fra Amazonas, Savannen, Arktis og Danmark. Aktiviteten kan også lære børnene at klassificere dyrene i grupperne; pattedyr, padder, insekter, fugle, krybdyr og fisk. Ligesom de vil opnå en forståelse for de områder hvor dyrene lever i.

I finder både videoer, pdf-materiale og meget mere her på edutainmenthuset.dk - der kommer løbende mere materiale på siden op til skolestart. 

HER kan du finde lege og aktiviteter samt bestille de flotte dyremiljøer til klassen. 

Overblik

Aktiviteten omfatter følgende materialer: 

FYSISKE MATERIALER

  • Et flot dyremiljø i en pakke med fem eksemplarer. Miljøet kan bestilles HER gratis, så længe læger haves. 
  • Klistermærker med truede dyr på skolemælken. I kan bestille flere gratis klistermærker til klassen sammen med dyremiljøet. 

ONLINE MATERIALER

  • Fakta om næsten 100 dyr fra Amazonas, Arktis, Savannen og Danmark udarbejdet af biolog Anders Kofoed og Aalborg Zoo. Kan læses online eller downloades som PDF og printes. Find fakta HER.
  • Film med Anders Kofoed, hvor han fortæller om udvalgte dyr. Find filmene HER. 
  • Læringsaktiviteter til at printe til klassen udarbejdet af Leg & Lektie. Find dem HER. 
  • Quizzer, som børnene kan svare på efter I har læst om dyrene. Find dem HER. 
  • Kreavideoer og guides udviklet af Kreativmedungerne.dk, hvor børnene kan lære at lave løver, elefanter og meget mere. Find dem HER.
  • Fysiske aktiviteter udviklet af Legehjul.dk - find dem HER. 
  • Klassekonkurrence - læs mere og deltag HER 

Rigtig god fornøjelse! 

Lege&Aktiviteter Teaserbillede

Lege og Aktiviteter

Det er skønt at lege og og være kreativ. Derfor har vi samlet en række lege og kreative projekter, som alle kan være med til.

Gå til Lege og Aktiviteter
Display Mockup 2021

Bestil flere dyremiljøer og klistermærker

Ønsker I at bestille dyremiljøer eller klistermærker, kan I gøre det her. Vi har begrænset antal, som afsættes efter princippet: Først til mølle.

Gå til Bestil dyremiljøer og klistermærker