Velkommen til Fakta om truede dyr

I forvejen findes der meget litteratur, film, bøger osv. om truede dyr.

I Skolemælks aktivitet ”Lær om truede dyr” har vi – sammen med biolog Anders Kofoed og Aalborg Zoo – valgt at fokusere på sjove og lidt skøre fakta om truede dyr :-) 

Prøv at klikke rundt blandt dyrene, bliv lidt klogere og få samtidig nogle sjove grin.

Du finder de truede dyr ved at kigge efter det hvide hjerte.

Rigtig god fornøjelse!

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark
Fakta Om Truede Dyr Teaserbillede 2021

Hvad er biodiversitet?

Kender du ordet “biodiversitet”? Det er et svært ord. “Bio” betyder “liv” og “diversitet” betyder “forskellighed”. “Biodiversitet” betyder altså “forskelligt liv” eller “forskellige arter”. Bliv klogere på biodiversitet her.

Gå til Biodiversitet

PRØV DEN SJOVE DYREQUIZ ELLER LØS SPÆNDENDE OPGAVER

Quiz Teaserbillede 2021

Den sjove dyrequiz

Tag den sjove dyrequiz, indtalt af biolog, Anders Kofoed. Alle kan være med.

Gå til Quiz
Skærmbillede 2021 06 07 133644

Lær om Truede Dyr

Hæfte med opgaver om fem truede dyr: Hasselmus, Foranderlig humle, Blåstrubet ara, Lunde og Pangolin. Hæftet er udarbejdet i samarbejde med Leg & Lektie med henblik på at inddrage faglige mål for børnehaveklassen. Hæftet er henvendt til elever i 0. klasse.

Gå til Lær om Truede Dyr - 0. klasse
Skærmbillede 2021 06 07 134328

Lær om Truede Dyr

Hæfte med opgaver om to truede dyr: Blåstrubet ara og Lunde. Hæftet er udarbejdet i samarbejde med Leg & Lektie med henblik på at inddrage faglige mål for dansk efter 2. klasse. Hæftet er henvendt elever i 1.-2. klasse.

Gå til Lær om Truede Dyr - Dansk 1.-2. klasse
Skærmbillede 2021 06 07 135456

Lær om Truede Dyr

Hæfte med opgaver om to truede dyr: Foranderlig humle og Pangolin. Hæftet er udarbejdet i samarbejde med Leg & Lektie med henblik på at inddrage faglige mål for matematik og natur/teknik. Hæftet er henvendt elever i 1.-2. klasse.

Gå til Lær om Truede Dyr - Matematik og Natur/Teknik 1.-2. klasse
Skærmbillede 2021 06 07 132642

Hasselmusløb

Eleverne skal løse opgaver, der er fordelt rundt omkring på skolen for at samle symboler og knække koden. Målgruppe: 1.-2. klasse.

Gå til Hasselmusløb