Tilbage til Rekorder
Basketball

BASKETBALL

 

KLOG AF SKADE

Basketball blev opfundet i USA i 1891 af en mand, der hed James Naismith. Han ville prøve at skabe et spil, der ikke gav helt så mange skader som amerikansk fodbold, og som man kunne spille indendørs om vinteren.

NUL HULLER

Han hængte et par frugtkurve op i hver sin ende af en gymnastiksal, og så skulle de to hold få bolden op i modstanderens kurv. Problemet var bare, at man, hver gang der blev scoret, skulle klatre op på en stige og hente bolden ud af kurven. Det varede ikke så længe, inden de fandt ud af at lave et hul i bunden af kurven. Basket betyder kurv på engelsk, så på dansk ville sporten hedde kurvebold.

BEDST TIL BASKET

USA er klart den bedste nation, når det kommer til basket. De har vundet 15 af de 18 OL-turneringer, de har deltaget i. Fra OL i 1992 i Barcelona måtte de professionelle basketballspillere også deltage. Basket er ret populært i Danmark, men vi har aldrig vundet nogen internationale turneringer.

 

Det amerikanske kvindelandshold er det hold, som har vundet flest VM-guldmedaljer. De har vundet ti VM-guldmedaljer i perioden fra 1953 til 2018.

 

Læs om andre rekorder