Tilbage til Rekorder
Barre

FORSKUDT BARRE

ET ORDENTLIGT SVING

Den forskudte barre er en af disciplinerne i redskabsgymnastik, hvor man udnytter forskellen i højde mellem de to barrer til at få nogle kæmpestore sving. De to barrer er to træstænger, der er hængt op i en stålkonstruktion. Man må godt bruge en springtrampolin, når man skal tage afsæt til sin øvelse. Det gælder så om at mestre den enkelte øvelse med kontrol og sikkerhed, og jo sværere øvelsen er rent teknisk, desto flere point får man. Men gymnasten bliver også bedømt på sin kropsholdning og øvelsens rytme, og ikke mindst hvor sikkert man lander på sine ben, når man rammer gulvet; tit efter en dobbelt salto eller noget andet halsbrækkende.

ØST ER STØRST

Unge piger fra Østeuropa har gennem årene været suveræne i redskabsgymnastik, og da den rumænske gymnast Nadia Comaneci som den første scorede ti point ved OL i Montreal i 1976, havde dommerne ikke tavler, der kunne vise det. Så i stedet for 10.0 stod der 1.00 på pointtavlerne.

INGEN DANSKE MEDALJER

Danmark er ikke med i kampen om medaljer til de store internationale turneringer, men VM i idrætsgymnastik, som redskabsgymnastik også kaldes, kommer til Danmark i 2021.

De russiske kvinder har vundet fem VM-guldmedaljer i forskudt barre fra 1995 til 2001.

 

Læs om andre rekorder