Tilbage til Rekorder
Judo

JUDO

DEN STORE JUDOMESTER

Judo er en japansk kampsport, der blev opfundet i 1800-tallet af en mand ved navn Jigoro Kano. Dengang var den helt store selvforsvarsmetode Ju-Jitsu, der var opdelt i mange forskellige systemer. Hvert system havde deres specialer, f.eks. kast, holdegreb, spark, armlåse eller våben.

KAMPEN MOD KÆMPEN

Kano begyndte i en tidlig alder at udtænke nye teknikker, da han ikke var særlig stor. Han vejede på det tidspunkt 50 kg og kæmpede tit mod en modstander, der vejede 100 kg. Han tabte hver gang, selvom han hadede at tabe. Han gik derfor i gang med at gennemgå alle teknikker for at finde teknikken, der kunne besejre en kæmpe. Det blev til kastet Kata guruma, som han brugte i kamp – og næsten altid vandt med. Selv ved at bruge meget lidt styrke er det muligt at kaste en modstander i gulvet, når man først har lært at bryde hans balance.

BRUGT I MODSTANDSKAMPEN

Judo kom til Danmark i 1943 og blev brugt under 2. Verdenskrig som træning af modstandsbevægelsen. Dansk judo har aldrig rigtigt vundet medaljer til VM og EM, men det er også meget få, der dyrker judo i Danmark, selvom det egentlig er en ret gammel sportsgren.

 

Franskmanden Teddy Pierre-Marie Riner har vundet ti VM-guldmedaljer i klassen +100 kg fra 2007-2017.

Læs om andre rekorder