Tilbage til Rekorder
Stafetloeb

4 X 100 METER STAFET

LANGSOM MAIL

I gamle dage, før vi havde e-mail og alt mulig andet elektronik, kunne det tage lang tid at få en besked frem til folk. Derfor havde man nogle dygtige løbere, som spurtede af sted med en depeche. En slags brev, hvor der stod en besked. Når den ene løber så blev træt, gav han brevet videre til en frisk løber, som så løb videre. Det er historien bag det, vi i dag kender som stafetløb.

 

STAFET ER FEDT

Der findes stafetløb inden for alle mulige sportsgrene. Orienteringsløb, langrend, skiskydning, hurtigløb på skøjter og moderne femkamp. De mest berømte stafetløb er dog dem, som løbes til VM og OL i atletik, og særligt 4 x 100 meter er der rigtig mange, der ser frem til.

 

SPRINTER-FABRIK

Hverken de danske mænd eller kvinder har nogensinde kunnet være med i kampen om medaljerne til de store turneringer som VM, EM og OL. Her er det USA og Jamaica, der dominerer. Det er helt utroligt, at et lille land som Jamaica, der har halvt så mange indbyggere som Danmark, har så mange dygtige sprintere. Man taler om, at Jamaica nærmest er en hel fabrik for sprintere.

 

Verdensrekorden i 4 x 100 stafet for mænd er på 36,84 sekunder og blev sat i 2012 af Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake og Usain Bolt fra Jamaica.

Læs om andre rekorder