Tilbage til Rekorder
Kuglestoed

KUGLESTØD

KANONSJOV SPORT

Man kan næsten se det for sig. Engelske soldater i 1500-tallet, der i deres fritid konkurrerer om, hvem der kan støde en kanonkugle længst. Det siges, at den engelske konge Henrik 8. var en fremragende kuglestøder.

TUNGE SKYTS

Vægten på kanonkuglerne var 16 pund (7,26 kg), det samme som vægten på de kugler, der i dag benyttes af mænd; kvindernes kugler vejer fire kg. Det er strengt forbudt at kaste kuglen; den skal stødes med en skubbende bevægelse. Lidt på samme måde, som hvis du skubber til en dør med én hånd.

VENDTE RYGGEN TIL

Før 1950 stod kuglestøderne med siden til, men amerikaneren O’Brien tænkte, at hvis han stod med ryggen til, kunne han skabe mere rotation og derved sende kuglen længere væk. Han havde tænkt rigtigt, for det er den teknik, man bruger den dag i dag.

JÆTTESTORE JOACHIM

Mange østeuropæiske lande har historisk set været rigtig gode til kuglestød, men Danmark kan også være med her. Den kendte politiker Joachim B. Olsen vandt i sine unge år et hav af internationale medaljer. Blandt andet fik han sølv ved OL i 2004 og guld ved EM i 2005.

 

Verdensrekorden i kuglestød for mænd er på 23,12 meter og blev sat i 1990 af Randy Barnes.

Læs om andre rekorder