Tilbage til Rekorder
Fodbold

FODBOLD

 

PAPIRBOLDE

En form for fodbold er blevet spillet af mange folkeslag over hele kloden helt tilbage fra det gamle Ægypten, hvor man har fundet bolde lavet af læder og træ, men også af papyrus, der var den tids papir. Det spil, som vi kender i dag, med masser af regler opstod i England i 1800-tallet, og den første internationale kamp blev spillet i 1872 mellem England og Skotland.

KRØLLEDE BEN

En af dem, der har scoret flest mål i en international kamp, er den danske spiller Sophus Nielsen, med øgenavnet Sophus Krølben. Han scorede ti mål i en kamp ved de Olympiske Lege i London i 1908. Det ville aldrig ske i dag, da selv de lande, der spiller dårligst, har gode spillere med fra forskellige store klubber rundt om i verden. Dengang var alle amatører. Det vil sige, at man ikke måtte tjene penge på at spille fodbold, men skulle arbejde ved siden af.

GULDFEBER

I Danmark er vi nok mest stolte af det Europamesterskab, som vi vandt i 1992. Det er stadig noget, der kan få hjertet til at banke for dem, der oplevede det på stadion i Göteborg eller hjemme foran fjernsynet.

 

USA’s kvindelandshold har vundet fire VM-guldmedaljer og er altså det kvindelandshold, der har vundet flest VM-guldmedaljer.

Læs om andre rekorder