Tilbage til Amazonas
Blågul Ara

Blågul ara

FUGL


Længde: Omkring 85 cm
Vægt: Op til ca. 800 g
Levetid: 30 - 35 år
Føde: Plantedele, særligt frugt, nødder og blomster. Den spiser ler for at undgå giften i nogle af de planter, som den spiser.
Levested: Amazonas

Blågul ara er en af verdens største papegøjer og en meget klog fugl. I fangenskab kan den lære omkring 20 forskellige ord.

Når den blågule ara har fundet sig en mage, bliver de sammen hele livet. De kan leve sammen rigtig længe, for de kan blive utrolig gamle, faktisk kan de blive over 60 år. Det er meget for en fugl.

Den bruger sit næb til at knække nødder, kerner og frugt med, og den bruger tit sine klør til at banke på nødderne for at tjekke, om de er friske. Vidste du, at den også godt kan lide at spise ler! Det lyder lidt ulækkert, men det virker som en vitaminpille og som medicin mod forgiftning fra de frugter, den spiser. 

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark