Tilbage til Amazonas
Agatudse 2

Agatudse

PADDE

Længde: Ca. 15 cm
Vægt: 1,5 kg
Levetid: Omkring 10-15 år
Føde: Stort set alle dyr, der er mindre end dem selv, insekter, pattedyr, reptiler, fugle osv.  
Levested: Amazonas

Agatudsen er en af verdens største tudser, og en fuldvoksen tudse kan blive 25 cm lang og veje hele 1,5 kg. Vidste du, at agatudsen i løbet af 6 måneder fra haletudse til frø øger sin vægt 10.000 gange? Forestil dig, hvis vi gjorde det. Så ville vi veje det samme som en blåhval, når vi var 6 måneder og stadig lå i barnevognen.

En huntudse kan lægge op til 30.000 æg i løbet af et par dage, og når haletudserne klækkes, kan de finde på at spise andre agatudseæg, dog ikke deres søskende. Heldigt!

Udover at være kæmpe stor er agatudsen også giftig - og har desuden indtaget Australien. Her bor der nu flere agatudser end mennesker. Man gætter på 1,5 milliarder tudser. 

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark