Tilbage til Amazonas
Dovendyr

Dovendyr

PATTEDYR

Længde: Op til 80 cm
Vægt: Op til 6 kg
Levetid: Op til 40 år
Føde: Insekter, orme, larver, osv.
Levested: Amazonas

Vidste du, at dovendyret er verdens langsomste pattedyr? Måske tænker du, at den ikke laver andet end at sove, men faktisk sover den kun 10 timer om dagen - katten sover mellem 12 og 16 timer. Den bruger næsten hele sit liv med hovedet hængende nedad - det er ret mange år med hovedet nedad, når nu den kan leve i 40 år.

Den bevæger sig SÅ langsomt, at der vokser alger på dens pels. Med alger i pelsen kan den nemt gemme sig i træerne, så den ikke bliver opdaget af et sulten rovdyr som jaguaren eller en slange.

Dovendyret er bedst til at klatre i træer. Når den bevæger sig på jorden, er den faktisk ret klodset. Til gengæld er den rigtig god til at svømme. Men selv i træerne er den langsom og kan kun flytte sig 38 meter på en dag. Dovendyret er faktisk så langsomt, at det tager mange timer at gå på toilettet. Til gengæld gør den det kun hver anden uge. Ja den er faktisk så doven, at når den dør… så bliver den hængende i træet.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark