Tilbage til Amazonas
Frynseskildpadde

Frynseskildpadde 

KRYBDYR

Længde: 45 cm
Vægt: ca. 15 kg
Levetid: 40 - 75 år
Føde: Små, vandlevende hvirvelløse dyr og fisk
Levested: Amazonas

Den ligner lidt en sten, der smiler – og som har en lang grisetryne. Men vidste du, at frynseskildpadden kan ligge helt stille i flere timer og vente på sit bytte? Kommer der en fisk forbi strækker den sin lange hals frem, åbner munden og suger lynhurtigt fisken ned i én stor mundfuld - som en støvsuger.

Du vil næsten aldrig se en frynseskildpadde på land, kun når den skal lægge sine æg. Og når den gør det, så laver den lige nogle falske redder rundt omkring for at narre sultne rovdyr på jagt efter et lækkert skildpaddeæg!

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark