Tilbage til Amazonas
Rød piratfisk

Rød piratfisk 

FISK

Længde: 20 - 30 cm
Vægt: 1 - 3 kg
Levetid: ca. 10 år
Føde: Insekter, fisk og andre smådyr
Levested: Amazonas

De fleste tror, at piratfisk er meget farlige, men i virkeligheden er de nogle skvat, der flygter, når et menneske hopper i vandet til dem. Faktisk lever de mest af snegle og småfisk. Det er kun, hvis der er mangel på føde, at de i flok kan finde på at spise større dyr.

Vidste du, at piratfisken faktisk er kannibal? Den kan godt finde på at spise et af sine egne familiemedlemmer, især en af dens egne unger! Dens tænder er lige så skarpe som barberblade, og dens kæbe er virkelig stærk. Derfor kan den nemt bide en finger af. Men tænderne bliver hele tiden slidt, så den har altid rokketænder.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark