Tilbage til Amazonas
Elektrisk ål (1)

Elektrisk ål

FISK

Længde: Op til 2 m
Vægt: ca. 20 kg
Levetid: I fangenskab mellem 10 - 20 år
Føde: Små fisk og pattedyr
Levested: Amazonas

Vidste du, at den elektriske ål kan afgive stød op til 8 timer efter, den er død? Så selv når den er død, er den farlig.

En stor elektrisk ål kan udsende strømstød på over 600 volt. Strømmen er så kraftig, at den kan slå et mindre byttedyr ihjel og lamme et større. Deres tykke hud beskytter dem selv mod at få strøm - men har de en rift i huden, får de faktisk selv stød. Av...

Ud over at bruge elektriciteten til at lamme mindre fisk for at spise dem - så bruger den faktisk strømmen til at se med. Lidt ligesom floddelfiner gør.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark