Tilbage til Amazonas
Kapivar

Kapivar

PATTEDYR

Længde: ca. 130 cm
Vægt: 70 - 90 kg
Levetid: 7 - 10 år i naturen, op til 12 i fangenskab
Føde: Er planteædende, mest græsser og vandplanter
Levested: Amazonas

Kapivaren er verdens største gnaver. Den er faktisk i familie med de marsvin mange børn har derhjemme.

Den ”fanger” sin mad, imens den svømmer rundt i Amazonas floden. Vidste du, at den spiser sin egne pøller? Det gør mange gnavere faktisk for at få ALT det gode ud af maden.

Kapivaren er rigtig god til at svømme og har svømmehud mellem sine kløer. Faktisk er den så vant til at være i vand, at den kan finde på at tage en lur i vandet - den sørger bare for at holde næsen over vandet. Får du vand i ørene når du bader? Det behøver kapivaren ikke bekymre sig om, den folder nemlig ørerne tilbage når den dykker under vandet – den kan holde vejret under vandet i næsten 5 minutter.

Selv om den har svømmehud, så kan den også løbe virkelig hurtigt på land - faktisk kan den løbe 35 km/t. Selv om den lyder lille og sød og er i familie med marsvin og rotter, så kan den veje lige så meget som et menneske, 70 kg og blive 130 cm lang. Forestil dig en rotte på 70 kg?!

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis