Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Orinocokrokodille

Længde: 4-5 meter

Vægt: 380 kg (hanner) og 225 kg for hunner

Levetid: 70-80 år

Føde: Mest store rovfisk, men også pattedyr og andre krybdyr

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Orinocokrokodillen er blevet jagtet voldsomt for sit skind.

Hvor mange er der?: fra 90 til 250.000 - det er svært at estimere, derfor det store spænd.

Orinocokrokodillen er den mest truede af alle krokodiller. Selvom den er kæmpestor, er den et krybdyr, ligesom f.eks. skildpadden og firbenet er. Krybdyr er det, man kalder “vekselvarme”. Det betyder, at de ikke selv kan holde sig varme, men bliver nødt til at ligge i solen for at blive varmet op.

Vidste du, at orinocokrokodillen har indbyggede dykkerbriller? Den har nemlig et slags gennemsigtigt øjenlåg, som beskytter øjet, når krokodillen dykker under vandet - så den glemmer aldrig sine dykkerbriller derhjemme. Smart!

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark