Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Kæmpeodder 

Længde: 1,7 meter

Vægt: 26-32 kg

Levetid: Op til 17 år - i naturen normalt cirka 8 år

Føde: Fisk

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Krybskytteri, konflikter med mennesker og tab af habitat.

Hvor mange er der?: Man mener, der er under 5000 tilbage, og der bliver færre og færre.

Vidste du, at kæmpeodderen er et flokdyr? Den er meget social og danner små familiegrupper på op til 8 medlemmer. 

Kæmpeodderen lever i vand - og det kan man faktisk godt se på den. Den er god til at svømme gennem vandet med sin lange, slanke krop. Mellem tæerne har den svømmehud - det er lidt ligesom at have svømmefødder på både hænder og fødder! Når den dykker, kan den lukke for næseborene, så den ikke får vand i næsen. Kæmpeodderen behøver derfor ikke at have dykkermaske på.

Kæmpeodderen spiser mest fisk. Men den er faktisk så modig, at den indimellem også kan finde på at spise en anakonda eller en kaiman.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark