Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Indigo ara 

Længde: 70-75 cm

Vægt: 950 g

Levetid: 30-50 år

Føde: Palmenødder

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Ligesom den blåstrubede ara, bliver indigo ara også fanget og solgt som kæledyr.

Hvor mange er der?: 250-999

En indigo ara lever først og fremmest af palmenødder. Det er en lille frugt eller nød, som vokser på nogle specielle palmetræer. En voksen indigo ara kan spise 350 palmenødder om dagen. For at finde så mange, må den bruge mange timer om dagen på at lede efter mad og spise.
Araer danner par for livet. Når en ara er 3-4 år gammel, finder den sin partner. De hjælper hinanden med at bygge rede, ruge æg ud og passe ungerne. De hjælper også hinanden ved at deles om maden og pleje hinandens fjer.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark