Tilbage til Amazonas
Brøleabe

Brøleabe

PATTEDYR

Længde: 90 cm
Vægt: 10 kg
Levetid: 15-20 år
Føde: Blade og frugter
Levested: Amazonas

Brøleaben er kendt for sit høje brøl, der ofte kommer tidligt om morgenen. Vidste du, at dens brøl kan høres på flere kilometers afstand - selv gennem den tætte jungle? Så tænker du nok, hvorfor skal de dog brøle så højt? Det gør de for at jage andre dyr væk fra deres territorium, samtidig med de bruger brølet til at kommunikere med de andre brøleaber i flokken.

Brøleaberne lever i flok på 5 til 20 aber, hvor den ældste han-abe leder og bestemmer over de andre medlemmer. Hver han-abe har ofte mere end tre til fire hunner som kone. Hvis der er mindre end tre hunner per han, jager de ældre hanner de yngre hanner væk fra flokken.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark