Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Sort Kaiman

Sort kaiman 

KRYBDYR

Længde: Ca. 4 meter

Vægt: Op til 400 - 500 kg

Levetid: Lever mellem 50 og 80 år

Føde: Alle dyr den kan fange og nedlægge, også mindre medlemmer af dens egen art. 

Levested: Amazonas                  

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi der bygges byer og laves landbrug. Den sorte kaiman jages også for dens smukke, sorte skind.

Så mange er der tilbage: Ukendt!

Den sorte kaiman er faktisk en slags krokodille. Den har op til 80 tænder, som den skifter cirka 40 gange i løbet af sit liv. Det er 3.200 tænder. Vi mennesker får ca. 52.

Vidste du, at kaimanens tænder ikke kan skære byttet over? Den kan faktisk heller ikke tygge byttet. Den kan kun bruge tænderne til at holde byttet fast med. Hvis den ikke sluger dyret helt, så kan den lave et "dødsrul" for at flå byttet i mindre stykker, så den kan sluge det. Her bider den sig fast i kødet og ruller rundt om sig selv, indtil den flår en luns af.

Den sorte kaiman kan gå hele to år uden føde! Forestil dig lige det, ingen mad i to år! Og så sluger den sten, ligesom fugle, som maven bruger til at mose og mase det hele dyr den lige har slugt.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark