Tilbage til Amazonas
Anakonda 2

Anakonda

KRYBDYR

Længde: Ca. 5-9 meter
Vægt: 100 kg.
Levetid: 10 år i naturen og 30 år i fangenskab
Føde: Fisk, fugle og pattedyr
Levested: Amazonas

Anakondaen er verdens stærkeste og tungeste slange. Den kan blive op til ni meter lang, og være så tyk som et traktordæk. Den enorme slange kan komme op og veje det samme som tre voksne mænd.

Anakondaen er en kvælerslange, der fanger og dræber sit bytte med rå muskelkraft. Efterfølgende tygger den ikke sin mad, men sluger dyret i én enkelt bid. Heldigvis spiser anakondaen ikke så ofte. Den kan nemlig overleve helt op til to år før den er sulten igen.

Vidste du at hunanakondaen ikke lægger æg, som de fleste andre slanger? Hun beholder æggene inde i kroppen, indtil de er klækket. Efter et halvt år føder hun ca. 100 levende unger.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark