Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image

Jaguar

Længde: 1,2-2 meter (uden hale)

Vægt: 56-96 kg (hanner kan veje helt op til 120 kg)

Levetid: 10-15 år

Føde: Kød

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Fordi skovene den bor i fældes og laves til regnskov og fordi den jages af krybskytter.

Hvor mange er der?: 15.000-170.000

Vidste du, at på et lokalt sydamerikansk sprog betyder “jaguar” “den, som dræber i ét spring”? Jaguaren er da også et vildt rovdyr, som spiser næsten hvad som helst. Hjorte, krybdyr og kapivarer spiser den gerne. Den kan dog også at finde på at jagte en tapir. Tapiren er det største dyr i Sydamerika og vejer dobbelt så meget som en jaguar! Nogle gange er den endda så modig, at den jagter kaimaner!

Jaguaren kan jage og spise disse store dyr, fordi den har det kraftigste bid af alle i kattefamilien. Dens kæber og tænder er stærke nok til at bide gennem en skildpaddes skjold.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark