Tilbage til Amazonas
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Tapir

Lavlands-Tapir

PATTEDYR

Længde: ca. 2 m

Vægt: ca. 225 kg

Levetid: 35 år i fangenskab

Føde: Er planteædende, bruger sin fleksible næse til at spise blade, skud, små grene osv.

Levested: Amazonas

Hvorfor er den truet?: Tab af levesteder, fordi der bygges byer og laves landbrug.

Så mange er der tilbage: Ukendt - men vi ved, at de bliver færre og færre.

Måske tænker du, at tapiren er i familie med grisen eller myreslugeren på grund af dens sjove lange næse – men faktisk er den i familie med næsehornet og hesten

Tapiren kan veje hele 225 kg, og den kan blive næsten 2 meter lang. Vidste du, at den har fire tæer på hvert forben? Det er lidt skørt, når nu den er i familie med hesten, som jo har én hov på hvert forben. En fuldvoksen tapir er ensfarvet, men ungerne er stribede. Så har de nemmere ved at gemme sig blandt træer og buske – og det bliver sværere for glubske rovdyr som jaguaren at finde dem.

Den lidt sjove, lange snude er blød, hvilket gør det nemt for tapiren at samle græs og bær. Den lange snude fungerer også rigtig godt som snorkel, når tapiren svømmer rundt i Amazonfloden.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark