Tilbage til Amazonas
Schlegels Lanseslange

Schlegels lanseslange

KRYBDYR

Længde: 50 - 80 cm
Vægt: 250 g
Levetid: ca. 10 år
Føde: Gnavere, frøer, firben og småfugle
Levested: Amazonas

Lanseslangen er en meget giftig slange - heldigt at den bor i Amazonas regnskov. De sjove øjenvipper er i virkeligheden skæl og hjælper slangen med at skjule sig i træer og buske.

Vidste du, at når slangen stikker sin todelte tunge ud – så gør den det for at opsamle dufte fra dyr omkring den. På den måde kan den få færten af et bytte, der for længst har været forbi. Den bruger også spidsen af sin hale til at lokke et nemt bytte tæt på. Byttet tror nemlig, at slangens farvestrålende hale er en lækker snack. Og haps! Aftensmaden er klaret.

Flere dyr i Amazonas

Se dyr fra Savannen, Arktis og Danmark

BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
BG Arktis

Arktis

Arktis er det kolde område omkring Nordpolen. Det meste er hav dækket af is. Men der er også land. Grønland er en del af Arktis.

Gå til Arktis
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark