Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Amerikansk Bison Truet

Amerikansk bison

Længde: 2-3,5 meter

Vægt: 300-1000 kilo

Levetid: 15 år

Føde: Græs og urter

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Den er især truet, fordi dens levesteder bliver lavet om til landbrug.

Hvor mange er der tilbage?: 500.000

Vi er faktisk meget heldige, at der stadig findes amerikansk bison! I 1800-tallet skød europæerne så mange gennem jagt, at der til sidst kun var 300 tilbage! Før de begyndte at jage bison, var der 60 millioner! Det er 10 gange så mange, som der bor mennesker i hele Danmark. 

Heldigvis besluttede man sig for at hjælpe bisonen. I dag findes der mere end 500.000 bisoner.

En amerikansk bison er en drøvtygger. Det betyder, at den tygger sin mad flere gange. Det vil altså sige, at den kaster op i munden på sig selv, så det, den har spist én gang, kan blive spist én gang til! Det lyder ulækkert, men det er faktisk ret smart. På den måde, kan det kæmpestore dyr leve af kedeligt græs. En voksen han-bison æder op til 40 kg planter om dagen.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark