Tilbage til Arktis
Polarraev

Polarræv

PATTEDYR

Længde: ca. 1 meter
Vægt: 5 - 10 kg
Levetid: 3 - 6 år
Føde: Små dyr som lemminger og harer, ellers små fugle eller sælunger
Levested: Arktis

Vidste du, at polarrævens pels skifter farve? Den er altså ikke altid hvid. Om sommeren er pelsen brun - om vinteren bliver den tykkere og helt hvid, så den kan gemme sig, når sneen kommer.

Polarræven har pels under poterne, som holder den fast på sneen og isen. Så bliver det nemmere for den at løbe omkring og jage lemminger og harer. Den er også rigtig god til at holde varmen, selv når det fryser -50 grader.

Polarræven bor i meget gamle gange og huler under jorden, og der er faktisk 100 indgange til dens hule. Så hvis den bliver jaget af et stort rovdyr, kan den hurtigt finde en indgang og komme i sikkerhed. Smart.

Polarræven har en virkelig god hørelse. Faktisk kan de høre et dyr under den tykke sne. For at fange det hopper den højt op - hamrer igennem sneen og fanger det lille dyr.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark