Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Narhval

Narhval

PATTEDYR

Længde: ca. 5 meter

Vægt: ca. 900 kg

Levetid: kan leve i op til 50 år

Føde: Fisk og blæksprutter

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Klimaforandringer. Flere og flere skibe sejler også, hvor narhvalen lever og den larm skibene laver, forstyrrer narhvalerne og gør det svært for dem at snakke sammen

Så mange er der tilbage: 123.000

Narhvalens ”horn” får dig helt sikkert til at tænke på en enhjørning – men vidste du, at det i virkeligheden er venstre fortand, som vokser ud gennem panden. Av…!

Nogle narhvaler kan have to horn på én gang. Hornet kan blive 3 meter langt og vejer det samme som 10 liter mælk. Alle hanner gror et horn, men det sker nogle gange, at en hun også gror et.

Hvad bruger narhvalen så sit flotte horn til? Hannerne bruger det til at fægte med, når de er i slåskamp med hinanden. Hunnerne vil også helst have den han med det flotteste og største horn.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark