Tilbage til Arktis
Pukkelhval

Pukkelhval

PATTEDYR

Længde: 15-19 meter
Vægt: Ca. 30 ton
Levetid: 40-50 år
Føde: Krill
Levested: Arktis

Pukkelhvalen kan blive rigtig lang. Den kan faktisk blive op til 19 meter lang, længere end en bus. Pukkelhvalen er en rigtig nysgerrig fætter, som ikke er bange for mennesker. Derfor kan man sommetider se den springe op af vandet og plaske med sine kæmpe store luffer og sin hale.

Når pukkelhvalerne skal kommunikere med hinanden, så synger de. De synger dybe grynt, fløjt, vræl og gentager dem i en bestemt rækkefølge. Hvert år finder de på en ny sang og nogle af dem bliver hits, som de andre pukkelhvaler begynder at synge.

Selv om en pukkelhval er kæmpestor, så spiser den meget småt. Den sorterer nemlig noget fra i vandet, der hedder krill, som er små krebsdyr.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark