Tilbage til Arktis
Edutainmenthuset.Core.DocumentTypes.Media.Image
Grønlandsk Blisgås Truet

Grønlandsk blisgås

Længde: 70 cm

Vægt: 2-2,5 kilo

Levetid: cirka 11 år

Føde: Planteskud, rødder og frø og korn fra marker

Levested: Arktis

Hvorfor er den truet?: Blisgåsen er truet af klimaforandringer som gør, at der er mindre mad til dem, når de er ekstra sultne og har unger, der skal fodres. Mindre mad betyder, at færre unger vokser sig store og kommer på vingerne. Nogle steder skal den grønlandske blisgås konkurrere om de gode redepladser med canadagåsen, og det kan også være et problem!

Hvor mange er der?: 30.000 

Vi kender til, at hunde findes i forskellige racer: labrador, schæferhund og chihuahua f.eks. Selvom de er forskellige racer, er de alligevel alle sammen hunde. Lidt det samme kan man sige om blisgåsen - her findes nemlig også forskellige racer. Man har opdelt dem i racer alt efter, hvor henne i verden de får deres unger. Den grønlandske blisgås er den race, der får sine unger på Grønland!

Den grønlandske blisgås kan man kende på, at den har gult næb.. De andre racer af blisgås har allesammen lyserødt næb!

Når det bliver vinter, trækker grønlandsk blisgås sydpå til Europa, hvor der ikke er ligeså koldt. Nogle gange kommer nogle af fuglene forbi Danmark, hvor man kan være heldige at se dem. De sidder ofte på marker, hvor de kan spise planter og måske lidt rester af korn, som landmanden har tabt efter høsten.

Flere dyr i Arktis

Se dyr fra Amazonas, Savannen og Danmark

BG Amazonas

Amazonas

Amazonas' regnskov ligger rundt omkring floden Amazonas. Den er verdens største flod og har tusindvis af mindre floder, der snor sig gennem junglen.

Gå til Amazonas
BG Savanne

Savanne

Savannen er græs, græs og mere græs. Blandt det står enkelte ensomme træer. Det meste af året er der meget tørt, men når regntiden kommer, bliver der grønt.

Gå til Savannen
Danmark Thumbnail

Danmark

Danmark er et landbrugsland med massevis af marker. Her er der ikke mange muligheder for vilde dyr, men vi har  heldigvis stadig en hel del skove, åer, søer og vandløb, for ikke at tale om havet. De steder kan man finde meget spændende liv.

Gå til Danmark